Muziekles

De muzieklessen voor onze leerlingen worden verzorgd door het Segnocollectief. Het Segnocollectief is een collectief van conservatorium geschoolde muziekdocenten dat opgericht is na het wegvallen van muziekschool ‘de Triangel’. Hierbij hanteren zij de volgende richtlijnen ten aanzien van de lessen: 38 weken les in de periode 1 augustus t/m 31 juli op les locaties in Beltrum, Borculo, Eibergen, Neede en Ruurlo. Leerlingen uit Eibergen hebben (zoveel mogelijk) les in Eibergen, locatie de Huve. In principe is er geen les tijdens reguliere schoolvakanties.

Aanmelding voor de lessen verloopt via Excelsior Eibergen, dit heeft te maken met de subsidieregeling die gehanteerd wordt voor HaFaBra-leerlingen (Harmonie/Fanfare/Brassband) in de gemeente Berkelland. Leerlingen die les hebben op een instrument dat binnen deze regeling valt hebben hiermee een flinke korting op het lesgeldtarief (ongeveer 40%). Lesgeldtarieven worden jaarlijks vastgesteld door het Segnocollectief, voor meer informatie en het huidige lesgeldtarief, kijk hier.

Instrumenten
Instrumenten die vallen binnen de HaFaBra-regeling zijn:

• Dwarsfluit, piccolo
• Hobo, althobo
• Fagot
• Klarinet, alt- en basklarinet
• Saxofoon (sopranino, sopraan, alt, tenor, bariton, bas)
• Trompet, cornet, bugel
• Hoorn,
• Trombone, bariton, tenortuba, euphonium
• Bastuba
• Slagwerk (gestemd en ongestemd)

Lidmaatschap Excelsior Eibergen
Naast het volgen van muziekles bent u / is uw zoon/dochter lid van Muziekvereniging Excelsior Eibergen. Wij zijn een gezellige, actieve vereniging die met veel plezier muziek maken maar ook andere leuke activiteiten met elkaar ondernemen. Excelsior Eibergen heeft verschillende orkesten afgestemd op het niveau van de leerlingen. Beginnende leerlingen starten na ongeveer een jaar les in het C-orkest, waarin samenspel en samen leuk muziek maken centraal staan. Op basis van vaardigheden (meestal gekoppeld aan het behalen van bepaalde diploma’s) stromen leerlingen door naar het B-orkest en het A-orkest.

Bruikleen instrument
Onderdeel van lidmaatschap bij de vereniging is het in bruikleen krijgen van een instrument van de vereniging, hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Gedurende het lidmaatschap bij de verenging kan van dit instrument gebruik worden gemaakt. Voor nieuwe leerlingen geldt dat uitreiking van de instrumenten gebeurd voor aanvang van de 1e les.

Mocht u naar aanleiding hiervan nog vragen hebben of een aanmeldformulier willen ontvangen, neem dan gerust contact op met Lieke Kompagne, jeugdcommissie@excelsioreibergen.nl