C- & B-orkest

Bij muziekvereniging Excelsior vinden we de aanwas en opleiding van jeugdige muzikanten erg belangrijk! Als voorbereiding op het harmonieorkest hebben we een C-orkest en een B-orkest. In het C-orkest kunnen leerlingen mee gaan spelen als ze een jaar les hebben gehad. Hier leer je hoe het is om samen te spelen met andere instrumenten en goed te kijken naar de dirigent. Er spelen ook mensen mee die al langer les hebben. Die kunnen je helpen en uitleg geven als je iets niet snapt.

Als je wat langer les hebt en het A-diploma hebt behaald hebt mag je meespelen in het B-orkest. Hier wordt de muziek iets moeilijker en komen er meer verschillende partijen. Dit orkest bereidt je voor op meespelen in het A-orkest. Als je je B-diploma of C-diploma hebt gehaald kun je doorstromen naar het A-orkest. Dit is afhankelijk van welk instrument je bespeelt.

Het C- en B-orkest is echter niet alleen voor de jeugd. Ook mensen die op latere leeftijd (opnieuw) begonnen zijn met een instrument zijn hier van harte welkom! Het doel van beide orkesten is om gezellig muziek te maken en te leren van elkaar!

Beide orkesten staan sinds het voorjaar van 2015 onder leiding van Manon Zwagerman.

Manon Zwagerman (1987) is geboren in Hoorn (N-H). Nadat zij haar juf op de basisschool de saxofoon heeft horen bespelen, is ze op 8-jarige leeftijd begonnen met een muziekinstrument te bespelen. Eerst klarinet, omdat er in de plaatselijke Showband geen saxofoonplekken waren. Na twee jaar is ze daar ook begonnen met alt-saxofoon.

Manon Zwagerman

Na het afronden van haar VWO-studie is Manon niet direct naar het conservatorium gegaan. Na wat zwerven tussen verschillende studies, is ze op haar 20ste begonnen met de vooropleiding op de HKU bij Johan van der Linden. Hiernaast volgde ze op dat moment ook nog een deeltijd studie leraar wiskunde, waarvan ze de Propedeuse afrondde. Uiteindelijk is ze in 2010 begonnen aan de Bachelor Saxofoon bij Johan van der Linden aan het ArtEZ Conservatorium Enschede. Op datzelfde conservatorium is ze in 2014 afgestudeerd met een 8,5 voor haar bachelor.

Het C-orkest repeteert elke woensdagavond van 18.30 – 19.15

Het B-orkest repeteert elke woensdagavond van 19.30 – 20.30

Lijkt het je leuk om een keer te kijken of om mee te spelen?? Kom dan gerust een keer langs of neem even contact op met Saskia of Davie: jeugdcommissie@excelsioreibergen.nl