C- & B-orkest

Geen muziekvereniging kan voortbestaan zonder nieuwe aanwas en daarom vinden we de opleiding van jeugdige muzikanten, maar ook van nieuwe volwassen geïnteresseerden (of te wel volwassenen die op latere leeftijd zijn begonnen met een instrument) zeer belangrijk.

Het C- orkest is een samenspeel groep. Leerlingen die minimaal een half jaar les hebben leren in deze groep, hoe het is om samen te spelen met andere instrumenten en goed te kijken naar de dirigent. Op een laagdrempelige manier maak je samen muziek en vooral plezier.

Als je al iets langer op je instrument speelt, enige handigheid ervaart en een A- diploma hebt behaald mag je doorstromen naar het B- orkest. De muziekstukken zijn in dit orkest vaak veelzijdiger, langer van duur en vragen meer uitdaging om te spelen. Je wordt geleidelijk en in kleine stappen voorbereid op het meespelen in het A- orkest.

Sinds januari 2023 wordt het C & B- orkest geleid door twee nieuwe dirigenten, dit zijn Merel Lievestro uit Ruurlo (trompet) en Gijs te Velthuis (sopraan- en altsaxofoon) uit Deventer. 

Beiden zijn momenteel bezig met hun opleiding tot dirigent aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Met z’n tweeën brengen ze met hun enthousiasme en ideeën volop nieuwe energie in de opleidingsorkesten. Merel en Gijs dirigeren om de beurt en is er onderling regelmatig afstemming.

Het C-orkest repeteert elke woensdagavond van 18.30 – 19.15

Het B-orkest repeteert elke woensdagavond van 19.30 – 20.30

Lijkt het je leuk om een keer te kijken of om mee te spelen?? Kom dan gerust een keer langs of neem even contact op met Saskia of Davie: jeugdcommissie@excelsioreibergen.nl