HRFSTWND Excelsior Eibergen & Advendo Nijverdal

poster HRFSTWNDDe blaasmuziekwereld laat van zich horen de komende maanden. Het project HRFSTWND bestaat al vijf jaar in Gelderland. Nu heeft Zwollenaar Gerard ten Brinke, zelf bügelist bij Excelsior Westenholte, het samenwerkingsverband van blaasmuzikanten naar Overijssel gehaald.

HRFSTWND is  een concertreeks voor orkesten uit Oost-Nederland. Met zestien concerten, 28 orkesten, veertien solisten en maar liefst 1400 muzikanten is HRFSTWND uitgegroeid tot de grootste concertreeks van Europa.

Onder de naam HRFSTWND is blaasmuziek inmiddels een volwassen kunstvorm geworden. Orkesten musiceren op hoog niveau en beschikken over goede repetitie- en opleidingsfaciliteiten. Het kader is professioneel geschoold en het instrumentarium is van de allerhoogste kwaliteit. Concerten worden gegeven in uitstekende concertzalen met evenwichtige programma’s, uitmuntende solisten en zelfs enkele premières.

Enthousiaste muzikanten onder leiding van topdirigenten spelen de prachtigste composities uit binnen- en buitenland en weten een steeds groter wordend publiek te verbazen en te boeien.

Op zaterdag 16 november staat het concert in het theater van Kulturhus Borne met Advendo Nijverdal Excelsior Eibergen. Het programma:

Excelsior Eibergen speelt:
Sheperd’s Hey van Percy Grainger
Natalis van Martin Ellerby
States of Mind van Teodoro Aparicio Barberan

Advendo Nijverdal speelt:
To my country van Bernard Zweers arr. Johan de Meij
Danzas del Infierno van Bart Picqueur
Sinfonia Hungarica 3. István van Jan van der Roost

Aanvang: 20.00 uur

Entree: €10,00 (Kaartverkoop via Nick Lurvink 06-42219374)