Muziekvereniging Excelsior nodigt Eibergse basisscholen uit voor een interactieve slagwerkworkshop.

Maandag 30 juni nodigt muziekvereniging Excelsior alle groepen 3 en 4 van de Eibergse basisscholen uit in ’t Spieker om kinderen te enthousiasmeren voor muziek, muziekinstrumenten en alles wat daarmee te maken heeft. Excelsior vindt het belangrijk dat kinderen in contact komen met muziek. Diverse wetenschappelijke studies hebben immers aangetoond dat muziek ‘slim’ maakt!

foto FramojaDit jaar ligt de focus op slagwerkinstrumenten en percussie. Excelsior heeft voor dit project ‘Framoja percussiasten’ ofwel enthousiaste percussionisten benaderd. De percussiasten bieden de kinderen een leuke aansprekende workshop die tot doel heeft kinderen te leren dat muziek opgebouwd is uit lagen, alle met hun eigen klank en functie. Framoja neemt de kinderen mee op reis langs het slagwerkinstrumentarium en bouwen zo laag voor laag een muziekstuk op.

De kinderen maken gaandeweg kennis met een breed arsenaal aan slagwerk instrumenten. Zowel gestemd als on-gestemd slagwerk heeft een plek in de workshop en zelfs body / vocal percussion komt aan bod. Waar mogelijk is de workshop zoveel mogelijk interactief en wordt gebruik gemaakt van moderne middelen zodat de kinderen zo veel mogelijk zelf aan de slag kunnen.

Als kinderen enthousiast zijn geworden kunnen ze zich aanmelden voor de cursus ‘Spelen met muziek’, die op 4 september 2014 weer van start gaat. ‘Spelen met muziek is een kennismakingscursus muziek voor kinderenin de bassischoolleeftijdvan groep 4/5. In deze cursus leren kinderen de basisprincipes van de muziek, zoals hoog en laag, hard en zacht, kort en lang. Ook komen zaken als maat en ritme en alle instrumenten ruimschoots aan de orde. Aanmelden voor spelen met muziek kan via de antwoordstrook op de wervingsfolder, of via de site www.excelsioreibergen.nl of spelenmetmuziek@excelsioreibergen.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Louise Kemna, tel. 0545 – 842 174 of Jeffrey Sigger 0543 – 519 516