Project Xtreme

Hallo enthousiaste (hafabra)muzikant,

De ‘coronacrisis’ heeft ervoor gezorgd dat het tijdelijk erg stil werd in repetitielokalen, concertzalen, op straat en zelfs thuis.

Gelukkig mag er weer worden gemusiceerd, al blijft ‘t met de verplichte afstand wel een beetje behelpen. En een uitdagende (jaar)planning maken is door alle onzekerheid bijna onmogelijk geworden. Maar repeteren om te repeteren is natuurlijk niet de bedoeling en het ontbreken van een stip op de horizon is voor Excelsior Eibergen ondenkbaar.

Daarom gaan we op zaterdag 14 november Xtreme, met een bijzonder concert in ‘coronatijd’. Dat concert zal in ieder geval livestream worden uitgezonden maar we zullen natuurlijk ook spelen voor “echt” publiek, zolang dat binnen de maatregelen kan.

We spelen tijdens dit concert twee pareltjes uit het repertoire van Johan de Meij: Extreme Make-over & Casanova. Extreme Make-over is technisch een flinke uitdaging voor met name de houtgroep, maar is ook heel verrassend en vol effecten, bijvoorbeeld als het orkest speelt op (lege) flessen. En bovenal is de muziek heel indrukwekkend, bombastisch en vet.

Nieuwsgierig naar Extreme Make-Over? Klik op https://www.youtube.com/watch?v=4SCxEEPhK1Q

Casanova is een solowerk voor cello en harmonieorkest. Excelsior heeft het jonge Noorse talent Mathias Schwaiger Pearson gevraagd om de solopartij voor zijn rekening te nemen. Mathias studeert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Nieuwsgierig naar Casanova? Klik op https://www.youtube.com/watch?v=P89rexWtP-E

Wil jij ook deze fantastische muziek spelen? Excelsior biedt enthousiaste musici uit de regio de mogelijkheid deel te nemen aan Project Xtreme.

We repeteren op zondagmorgen van 10.00 tot 12.30 in Kulturhus ‘t Spieker in Eibergen. Kun je minimaal vijf repetities aanwezig zijn en heb je tenminste C-niveau?

Geef je dan op via info@excelsioreibergen of bij de orkestmanager (n.lurvink@gmail.com / 06-42219374)