Verenigingsconcert 8 mei

Verenigingsconcert Excelsior Eibergen op zondag 8 mei

Muziekvereniging Excelsior Eibergen is in coronatijd behoorlijk actief gebleven en heeft nog enkele mooie concerten kunnen geven. Een concert met de gehele vereniging zat er twee jaar lang echter niet in. Daar komt op 8 mei verandering in als alle leden weer samen kunnen optreden.  

Tijdens het concert laten zowel het A-, B- en C-orkest van zich horen. Zij begeleiden daarnaast ook de twee muziekcursussen van Excelsior. De Notenbende is een algemene muziekopleiding van 10 weken voor basisschoolkinderen vanaf groep 4, waarbij ze in een orkestklas op een instrument spelen. Sinds dit jaar wordt deze cursus op school gegeven, een kwartier na lestijd. De eerste editie op basisschool Het Sterrenpalet was succesvol en de 12 deelnemers zullen op 8 mei op het podium staan. Na de meivakantie wordt de cursus ook aangeboden op de overige basisscholen in Eibergen.   

Tijd voor Muziek is een kennismakingscursus voor volwassenen, die op latere leeftijd alsnog willen leren musiceren. De cursus heeft dezelfde opzet als De Notenbende maar is toegespitst op de leeftijd. Ook de zes deelnemers van Tijd voor Muziek zullen op 8 mei laten horen wat ze in 10 lessen hebben bereikt. Excelsior hoopt natuurlijk dat deelnemers van beide cursussen enthousiast zijn geworden om verder te gaan met muzieklessen.   Het A-orkest speelt heerlijke luistermuziek. Van het prachtige Noorse koraal Serenity tot filmische muziek van Jose Alberto Pina.

Bijzonder detail van het optreden van het C-orkest is dat deze wordt aangevuld met het opleidingsorkest De Muziekfabriek van muziekvereniging Euphonia. Hierdoor ontstaat een orkest van bijna 30 veelal jeugdige muzikanten, bijna gelijkwaardig verdeeld over de twee verenigingen. De samenwerking is ontstaan als oplossing voor het zwangerschapsverlof van één van de dirigenten en vooralsnog eenmalig.   Het concert vindt plaats op zondag 8 mei.

Omdat het die dag ook Moederdag is, begint het concert om 11.00 uur en is er voorafgaand voor iedere moeder, oma tante, oma of vriendin een gratis kopje thee of koffie met wat lekkers erbij. Voor alle kinderen is er in de pauze ranja en een verrassing. Excelsior hoopt dat veel toeschouwers de muzikanten weer gaan beluisteren, wees welkom!

Bekijk hier de foto’s