Voorjaarsconcert Excelsior Eibergen met trombonist Jan Bastiani

Het harmonieorkest van muziekvereniging Excelsior geeft op zondag 16 mei haar voorjaarsconcert. Een hoofdrol tijdens dit concert is weggelegd voor trombonist Jan Bastiani.

Jan Bastiani (1971, Heerde) heeft gestudeerd aan het Hilversums Conservatorium bij Bart van Lier, Michel Tilkin en Ben van Dijk. Jan is sinds 2005 als trombonist verbonden aan het Metropole Orkest. Daarnaast is hij vaste trombonist in het Ives Ensemble (kamermuziek), Insomnio (hedendaagse muziek), het Xenakis Ensemble (nieuwe muziek), het Randstedelijk Begeleidingsorkest en de Guus Tangelder Big Band. Op het gebied van lichte muziek verleende hij zijn medewerking aan The Skymasters, het Dutch Jazz Orchestra en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Jan Bastiani zal bij Excelsior soleren in zowel een “klassiek” tromboneconcert voor de pauze als in “lichte muziek” na de pauze.

Daarnaast zal Excelsior een tweetal concertwerken brengen, waarvan “Dis-tensions-diS” van Carlos Pellicer een mogelijk te spelen werk is op het concertconcours in november, waaraan het orkest zal deelnemen. “Egmont” van Bert Appermont is een indrukwekkend werk over het tragische verhaal van Egmont tijdens de Spaanse onderdrukking. Het werk met een musical-karakter heeft dan ook veel spaanse klanken.

Het voorjaarsconcert begint om 19.00 en vindt plaats in Kulturhus ‘t Spieker te Eibergen. De entree is gratis.