Dubbelconcert Excelsior Eibergen en SBO Gaanderen

Op zaterdagavond 2 juni a.s. geeft harmonieorkest Excelsior haar voorjaarsconcert in theater ’t Spieker te Eibergen. Sinds 2009 is dat in de vorm van een dubbelconcert en wordt een gerenommeerd orkest of ensemble uitgenodigd om de helft van het programma te verzorgen.

Dit jaar zal naast Excelsior het circa 65 musici tellende Symfonisch Blaasorkest Gaanderen voor het voetlicht treden. Dit orkest, onder leiding van Joop Boerstoel, is bij haar programmering altijd op zoek naar vernieuwing en originaliteit. Resultaat hiervan zijn bijvoorbeeld de Proms-concerten, welke keer op keer overvolle zalen trekken. Het SBG brengt op 2 juni Fanfares and Alleluias van James Barnes, het Schotste traditionele werk The Banks of Doon, musicalmuziek van The Woman in White en Dance of the Chabad Chassidim, gebaseerd op Klezmer volksmuziek. Muzikaal hoogtepunt is het prachtige Egmont van Bert Appermont met een grote rol voor de solist op gitaar, waardoor u in Spaanse sferen wordt gebracht.

Deze Spaanse sferen zijn bij Excelsior terug te vinden in Danza Sinfonica van James Barnes. Het orkest, onder leiding van Egbert van Groningen, heeft gekozen voor het thema “symfonische dansen”. U hoort onder andere Danzon No. 2 van Arturo Marquez, welke recentelijk is gespeeld tijdens het koninginnedagconcert. Ook de Second Suite van Alfred Reed met daarin diverse Latijns-Mexicaanse dansen en Slavische Dans No. 8 van Antonin Dvorack passeren de revue. Een bijzonder muzikale uitdaging voor het orkest is de uitvoering van Symphonic Dance No. 1 van Sergej Rachmaninoff.

De aanvang van het concert bedraagt 20.00 uur, beide orkesten zullen een programma van ongeveer 45 minuten brengen. De entree is vrij. Hopelijk tot ziens op 2 juni in ‘t spieker!