Excelsior Nieuws

Nieuw Excelsior Nieuws!

Juni 2019

Het is al weer een tijdje geleden dat er een Excelsior Nieuws bij je op de deurmat lag. In de tussentijd zijn er veel dingen veranderd, de papieren versie is inmiddels 2013 en omdat je in een online versie ook bewegende beelden bekijken was de keuze om het Excelsior Nieuws terug laten keren op het digitale vlak snel gemaakt. Deze nieuwsbrief is dus speciaal gemaakt om iedereen op de hoogte te houden van wat er speelt binnen de vereniging. En daar kun jij aan mee werken! Heb je een leuk verhaal, stukje of misschien wel een ‘vlog’ voor in de nieuwsbrief stuur deze dan naar excelsioreibergen@gmail.com of lever hem in bij Teun! (ik kan met tien vingers typen maar heb ‘m het liefste digitaal) Opmerkingen en/of suggesties mogen ook naar bovenstaand e-mail adres. Tenslotte mocht je nou bang zijn dat je mailbox overstroomd van de Excelsior Nieuwsbrieven, je krijgt er maximaal 8 per jaar dus dat is te overzien. Veel leesplezier!

Boomwhacker play-a-long op de wijkstartdag van IKC Het Sterrenpalet VCO

Excelsior op school!

Het is niet makkelijk om als muziekvereniging op te vallen tussen alle dingen die basisschoolkinderen kunnen doen. Daarom grijpt Excelsior iedere gelegenheid aan om zich te kunnen presenteren. Op zaterdagmiddag 25 mei waren we met 10 leden aanwezig bij de wijkstartdag van basisschool Het Sterrenpalet. Het was druk en gezellig in ons lokaal, waar de kinderen konden basblazen, spelen met de muzikale knikkerbaan of instrumenten konden uitproberen. Ook hadden we een boom-whacker playalong op het digibord, maar dat was vooral voor onszelf heel verslavend. Onze jeugdleden Sarah, Plien en Thomas speelden mooie muziek op hun trompet. Erg goed gedaan alle drie en super dat jullie ons meegeholpen hebben! Veel kinderen waren enthousiast en er zaten ook een behoorlijk aantal natuurtalenten bij, die op iedere instrumenten geluid wisten te produceren.

Woensdag 5 juni begon groep 5 van basisschool Op d’n Esch met hun AMV+-project bij Excelsior. Onder leiding van Ira Wunnekink en Iwo Lamunaca leren ze binnen vier weken de basisbeginselen van het blazen op een muziekinstrumenten en kunnen ze als orkest al een heus muziekverhaal spelen! Bij de lessen zijn ook leden van Excelsior aanwezig, om tips te geven en te helpen. Op woensdag 26 geven ze een concertje voor ouders, opa’s/oma’s en broertjes/zusjes. Hiervoor hebben we een aantal muzikanten nodig die wil meespelen. Kun jij helpen van 08.30 tot 09.45? Laat het dan weten aan Nick of Louise.

Vanaf 12 september beginnen we weer met een nieuw jaar van onze Notenbende. Annemarie zal stoppen als leider van deze bende, omdat ze een nieuwe baan heeft en dat niet meer kan combineren. We bedanken haar voor vele jaren enthousiasme! Het stokje wordt overgenomen door de minstens zo enthousiaste Iwo Lamonaca. Komende weken gaan zij de basisscholen langs om de Notenbende te promoten en eind augustus wordt huis-aan-huis weer een mooie flyer van deze cursus verspreid. We hopen op net zo’n mooie groep bendeleden als afgelopen jaar !


Ans te Kulve, Nel Hillen, Mieke Schepers & Freddy Buesink allen 25 jaar lid van Excelsior.

Ledenvergadering 2019

Op dinsdag 26 maart was de jaarlijkse ledenvergadering van muziekvereniging Excelsior. De avond was goed bezocht en iedereen kreeg voldoende kans om mee te praten over onze vereniging. De voorzitter (Nick) leidde de vergadering door de agenda, waarbij penningmeester Mark uitleg gaf bij financiële overzichten en begroting.
Kulturhus ’t Spieker heet tegenwoordig Gezondheidscentrum ’t Spieker en bruist weer van bedrijvigheid. Binnen afzienbare tijd wordt ook de foyer op de eerste verdieping verbouwd tot kantoorruimte voor zorginstellingen en dan is enkel de kelder nog niet verhuurd. Het bestuur van Excelsior is erg blij dat onze huisvestiging weer in rustiger vaarwater is gekomen en zal zich het komende jaar hard maken om de jaarlijkse bijdragen aan energie- en servicekosten omlaag te krijgen.
Penningmeester Gonda Haarman beleefde vandaag na 20 jaar (!!) haar laatste vergadering vanachter de bestuurstafel. Excelsior is haar enorm dankbaar voor al die jaren trouwe inzet en hoopt dat ze nog vele jaren in het orkest haar fluitpartij meeblaast. Gonda, bedankt!
Ook zijn we heel blij dat het afgelopen Davie klein Gunnewiek tussentijds zitting heeft genomen in het bestuur, met als doel om de taken van Gonda langzaam op te pakken en over te nemen. In de vergadering stelt ook Teun te Velthuis zich verkiesbaar als bestuurdlid. Beiden worden unaniem door
de vergadering gekozen. Beide heren veel succes en vooral plezier gewenst!
Tenslotte mocht de voorzitter dit jaar 4 jubilarissen huldigen: Freddy Buesink, Nel Hillen, Ans te Kulve en Mieke Schepers zijn 25 jaar lid en daar werd natuurlijk aandacht aan besteed! Daar hebben we aansluitend een borrel op gedronken en natuurlijk geproost op een mooie toekomst voor Excelsior


Bestuur

Wie zitten er in het bestuur en wat doen ze? Sinds de ledenvergadering op 26 maart, bestaat het bestuur uit:

  • Nick Lurvink – waarnemend voorzitter, A-orkest
  • Davie klein Gunnewiek – secretaris
  • Mark Heuvelink – penningmeester
  • Louise Kemna – jeugd/leerlingen, opleidingsorkesten
  • Teun te Velthuis – huisvesting, instrumenten, PR
  • Mark Wennink – oud-papier
  • Vacature

Heb je vragen, opmerkingen, klachten of ideeen? Laat het ons weten. Natuurlijk mag je ons tijdens een repetitie aanspreken, maar je kunt ook mailen of appen. De mailadressen vind je op de website. Er staat nog steeds een vacature open zoals je ziet, omdat we graag met 7 mensen in het bestuur willen zitten. Daarbij is het goed om te weten dat Louise in 2020 zal stoppen met haar bestuurstaak, voor Mark Heuvelink is dat 2021. We zijn dus voortdurend op zoek naar enthousiaste mensen die samen met brainstormt, de punt op de horizon zet en vooral veel leuke ideeën bedenkt. Lijkt het je leuk om mee te doen in het gezellige bestuur? Meld je dan bij Nick en je kunt vrijblijvend eens kijken hoe ’t werkt!


Verenigingsconcert Sheherazade

Op zaterdagavond 23 maart stond ons verenigingsconcert op het programma. Dit jaar geen traditioneel concert, maar een doorlopende beleving rondom het thema “verhalen vertellen”. Het A-orkest speelde het mooie klassieke muziekstuk Sheherazade, dat gaat over de verhalenverteller van 1001 nacht in Perzië. We hebben ook andere hun verhaal laten vertellen, in welke vorm dan ook. Het C-orkest en B-orkest vertelden hun muzikale verhaal, met muziek uit de hele wereld. Voor onze Notenbende was het spannend, want zij lieten voor de aller eerste keer horen wat ze van Annemarie, Iwo en Bob hebben geleerd. De jonge muzikanten hebben het echt geweldig gedaan!
Kibrom heeft zijn vluchtverhaal uit Eritrea in rapvorm laten horen. Itze Gomez Dector vertelde heel emotioneel over haar land Mexico, je kreeg er een brok in je keel van. Dilsoz Wali vertelde over de weggeefwinkel en Lynn Karsijns vertelde over het Taalhuis. We hadden geen presentator, maar taalkunstenares Rabarbara die mooie gedichten en verhalen tussen vertelde. In de pauze en na het concert waren er heerlijke Syrische en Somalische hapjes voor ons klaargemaakt. Sona Souqi liet in de foyer de schilderijen zien die ze maakte over de oorlog in Syrië, de foyer zelf werd gevuld met afrikaanse ritmes van Wim Holthaus.
Een heel afwisselende avond dus met van alles te zien en te horen en te proeven. Een heel geslaagde avond ook: het was bijzonder druk in ’t Spieker en we zijn na afloop overladen met complimenten! Een mooi concept om de volgende jaren op voort te borduren.In de pauze en na het concert waren er heerlijke Syrische en Somalische hapjes voor ons
klaargemaakt. Sona Souqi liet in de foyer de schilderijen zien die ze maakte over de oorlog in Syrië, de foyer zelf werd gevuld met afrikaanse ritmes van Wim Holthaus. Een heel afwisselende avond dus met van alles te zien en te horen en te proeven. Een heel geslaagde avond ook: het was bijzonder druk in ’t Spieker en we zijn na afloop overladen met complimenten! Een mooi concept om de volgende jaren op voort te borduren.

Het verenigingsconcert Sheherazade werd goed bezocht.

Geld verdienen voor de vereninging op Tuckerville?

Horecahulp tijdens festivals

Ook dit jaar staat Excelsior weer op de Zwarte Cross om te helpen tappen en daarmee onze verenigingskas te spekken. Helaas was de animo hiervoor blijkbaar zo groot dat we slechts met een groep van 8 personen zijn ingedeeld. Daarom wil ik graag van jullie weten of er interesse is om geld voor Excelsior te verdienen door horecahulp te zijn bij een ander festival.
Op zaterdag 7 september 2019 vind op ‘t Rutbeek in Enschede het festival Tuckerville plaats. Een afwisselend programma vol popmuziek met roots-, folk- en americana-invloeden, aangevuld met een uitgebreid aanbod aan vers bereid eten, Kidsville en een prachtig natuurgebied als decor. De line-up bestaat o.a. uit Ilse de Lange, BLOF, James Morrison, Douwe Bob, Bokkers, Sam Outlaw, Rowwen Heze, e.v.a.

Vrijkaarten kun je er zelf niet mee verdienen, natuurlijk wel een goede sfeer, goede muziek minimaal 5 euro per uur per persoon voor Excelsior.
Mocht je op 7 september niet al helpen met het oud-papier ophalen, of daarna nog genoeg energie denkt te hebben :-), of niet met oud-papier kunnen helpen maar wel iets anders willen doen, laat me voor 30 juni weten of en wanneer je zou willen helpen op Tuckerville. (opgeven bij Nick)


Agenda

  • Vrijdag 21 juni – Midzomernacht Festival Openlucht theater – 19.30
  • Zondag 7 juli – Zomer/Jeugdconcert ’t Spieker- 11.00u
  • Zondag 7 juli – BBQ/feestmiddag/vakantieborrel voor leden, vrijwilligers, ouders, kinderen, kortom ‘al onze betrokkenen’ – 15.00u

Kom je ook op de jaarlijkse vakantie/zomer/feest/BBQ?

Jaarlijkse BBQ/Zomerfeestmiddag

Denkt iedereen aan de opgave voor de jaarlijkse afsluiting voor de vakantie?! (hier nogmaals een herinnering!)

Hallo allemaal,
Op 7 juli 2019 staat de jaarlijkse afsluiting voor de vakantie gepland!! We nodigen alle vrijwilligers, leden, jeugdleden en ouders van deze jeugdleden uit om hieraan deel te nemen, en je mag ook je partner meenemen.
Locatie en tijd
We starten dit keer om 15.00 uur bij ’t Spieker. Voordat we gaan borrelen en de barbecue ontsteken, gaan we een kleine wandeling maken.
Prijs
De eigen bijdrage is 15 euro per persoon, graag op 7 juli bij binnenkomst betalen. Bij deze bijdrage zijn de kosten van de barbecue en de activiteit inbegrepen, de drankjes zitten niet bij de prijs inbegrepen en moet je zelf betalen.
Doe je mee?
Geef je dan uiterlijk 26 juni a.s. op door middel van onderstaand strookje. Je kunt dit strookje samen met de bijdrage inleveren bij:
Alwis/Wiljanne/Jan/Jacqueline