Najaarsconcert

najaarsconcert 2014

Op zondagmiddag 26 oktober houdt muziekvereniging Excelsior uit Eibergen een najaarsconcert in theater ‘t Spieker. Het concert wordt geopend door Excelsiors Melody en Percussion Ensemble. Dit onderdeel heeft na de zomervakantie een herstart gemaakt na het vertrek van dirigent Dick Mengerink. Excelsior is erg verheugd op 26 oktober een nieuwe groep aan u te mogen voorstellen met 6 vooral jeugdige slagwerkers. Deze groep staat in projectvorm onder leiding van slagwerkdocent John Sonderen, na 26 oktober zal Otto Camfermann het stokje van John overnemen. Tijdens het najaarsconcert zal de groep 4 werken ten gehore brengen, waarbij zowel slagwerkinstrumenten, melodische instrumenten als het eigen lichaam gebruikt worden.

Dirigent John Sonderen vervolgt het programma met de slagwerkgroep van Liemers Harmonie Duiven. Het programma dat ze laten horen is een try-out voor deelname aan het concertconcours in december 2014. De slagwerkgroep is een jeugdig ensemble met veel enthousiasme. Eind 2010 is de groep met bijna 91 punten gepromoveerd naar de 1ste divisie. In de afgelopen jaren hebben veel nieuwe leerlingen een plek gekregen en is tijd genomen om op elkaar ingespeeld te raken.

Excelsiors A-orkest zal het concert afsluiten met een verrassend programma, waarbij de muziek niet alleen te horen maar ook te zien is. Het A-orkest heeft een bijzonder druk jaar achter de rug met een zeer succesvolle concours deelname, twee theatershows met Karin Bloemen, deelname aan de concertreeks Blazen in de Beurs te Amsterdam en een drukbezocht Rockin’ Harmony in het Openluchttheater Eibergen. Op 26 oktober speelt het orkest een selectie uit De Vuurvogel van Stravinsky. Deze nogal heftige muziek is gebruikt bij Disney’s film Fantasia, welke ook tijdens het muziekstuk te zien zal zien. Op eenzelfde manier is ook muziek uit De Notenkraker, Superman en muziek van Ennio Morricone te beleven.

Het najaarsconcert van Excelsior wordt gehouden op zondagmiddag 26 oktober in de theaterzaal van Kulturhus ‘t Spieker te Eibergen. Slagwerk, percussie, beeld en geluid zorgen voor een afwisselend concert, waarbij u tevens op eigenzinnige wijze door het programma wordt geleid.

Het concert begint om 15.30 en de toegang is gratis.