Nieuwjaarsgala Excelsior Eibergen met sopraan Judith van Wanroij

Op zaterdagavond 24 januari geeft harmonieorkest Excelsior uit Eibergen een galaconcert met sopraan Judith van Wanroij als solist. Het concert is gebaseerd op het traditionele Weense nieuwjaarsconcert,  waaraan een romantisch vleugje opera wordt toegevoegd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADe Nederlandse sopraan Judith van Wanroij  studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en aan de Dutch National Opera Academy. Ze maakte haar debuut met titelrol La Périchole van Offenbach en vertolkte daarna vele operarollen, waaronder Musetta in La Bohèmevan Puccini , Papagena in Die Zauberflötevan Mozart  en de rollen Drusilla en Virtu in L’Incoronazione di Poppeavan Monteverdi. Tijdens het Grachtenfestival in 2010 won Van Wanroij de GrachtenfestivalPrijs . In 2014 speelde ze onder andere in Bordeaux, Brugge, Londen, Wenen, Essen, Seoul, Amsterdam en Parijs. Excelsior Eibergen is dan ook zeer verheugd dat ze op 24 januari haar medewerking verleend aan het nieuwjaarsgala.

Onder begeleiding van het harmonieorkest brengt Judith van Wanroij op 24 januari mooie aria’s van Giacomo Puccini, Johan Strauss, Franz Lehar en muziek uit My Fair Lady ten gehore.

Het orkest zal onder meer de Ouverture uit Carmen (Bizet), Jazz Suite No. 2 (Shostakovich) en  Leichte Kavallerie (Von Suppé) uitvoeren. Natuurlijk ointbreekt ook een mars van Johan Strauss niet.

Een rode loper, kroonluchters en theater zorgen deze avond voor de juiste sfeer. Natuurlijk zullen de orkestleden in galajurken en smokings verschijnen. Het publiek wordt uitgenodigd ook in galakleding te verschijnen, aan de “best dressed guest” zal een leuke prijs worden uitgereikt.

Het concert vindt plaats op zaterdagavond 24 januari in theater ’t Spieker, Kerkstraat 30 te Eibergen. Kaarten kosten 10 euro aan de kassa. Tot een week voor het concert zijn kaarten in de voorverkoop (à 6 euro) te bestellen via kaarten@excelsioreibergen.nl