Vrolijk Kerstconcert

De opleidingsorkesten en slagwerkleerlingen van muziekvereniging Excelsior Eibergen houden op zondag 10 december een ‘vrolijk kerstconcert’ voor de hele familie in theater ‘t Spieker te Eibergen.

Samen met het C-& B-orkest brengt zangeres Lieke Hettinga verschillende bekende kerstnummers ten gehore. Het C-orkest is ons beginnersorkest waarin kinderen en volwassenen zitten die nog niet zo lang een instrument spelen. Aangevuld met een aantal ervaren muzikanten spelen zij een aantal kerstliedjes die veel kinderen vast mee kunnen zingen, zoals: ‘De herdertjes lagen bij nachte’, ‘Stille nacht’, ‘Nu zijt wellekome’ en een ‘Vrolijk kerstfeest’.

Het B-orkest is ons opleidingsorkest richting het grote harmonieorkest van Excelsior. Samen met Lieke spelen ze een aantal bekende kerstnummers zoals: ‘Driving home for Christmas’, ‘This Christmas’ van Christina Aguilera. Ook ‘All I want for Christmas is you’, kan vast door iedereen in de zaal worden meegezongen.

Beide orkesten staan onder leiding van onze twee dirigenten Merel Lievestro en Gijs te Velthuis.

Ook onze slagwerkleerlingen zorgen voor een swingend optreden tijdens het kerstconcert. De leerlingen deden mee aan onze slagwerkbeginnerscursus ‘De Trommelbende’ en hebben nu een half jaar les van Teun te Velthuis. Ze lagen graag aan iedereen horen hoe goed ze al kunnen spelen.

Theater ‘t Spieker wordt prachtig versierd, zodat je helemaal in de kerststemming komt. Ook de chocolademelk en kerstkransjes zullen niet ontbreken.

Dit ‘Vrolijke kerstconcert’ is een middagje uit voor de hele familie. Het concert begint zondagmiddag 10 december om 15.00uur in theater ‘t Spieker. De entree bedraagt 5 euro, kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Kaarten kun je nu al reserveren via info@excelsioreibergen.nl en anders zijn ze zondag 10 december te koop aan de kassa.