Excelsior Eibergen succesvol op concertconcours Zutphen

Het harmonieorkest van Muziekvereniging Excelsior Eibergen heeft afgelopen zaterdag deelgenomen aan het concertconcours dat gehouden werd in De Hanzehof in Zutphen. In de amateurmuziekwereld nemen orkesten minimaal eens per vier jaar deel aan een concours, om hun plaatsing in een divisie veilig te stellen. Hierbij wordt het orkest door een vakjury beoordeeld. Excelsior speelt al sinds 1938 in de eerste (en hoogste) divisie.

Het orkest uit Eibergen bracht een programma van 45 minuten met muziek rondom het thema “Renaissance”. De muzikanten hadden zich vanaf september intensief voorbereid op deze dag, met naast de reguliere repetities ook groepsrepetities, try-out concerten en een repetitieweekend. Onder leiding van dirigent Egbert van Groningen heeft het orkest, voor de gelegenheid aangevuld met harp, contrabas en cello, een geweldig optreden gepresenteerd.

De jury was onder de indruk van de fraaie orkestklank, de toewijding en het musiceren
met emotie. Het geheel werd beoordeeld met een score van 86,33 punten. Bij terugkomst in Eibergen is dit fraaie resultaat uitgebreid gevierd.