Excelsior speelt Alfred Jodocus Kwak

‘Alfred Jodocus Kwak, Eend Grote Terts’

Alfred Jodocus Kwak, bedacht door zanger en theatermaker Herman van Veen, is in een groot deel van de wereld een begrip. Een wezentje dat staat voor het goede, dat niet bang genoeg is om zijn snavel te houden over grote mensendingen als honger, oorlog en ziekte. Een grappig en bovenal muzikaal eendje, door sommigen wel een Don Quichot op zwemvliezen genoemd. Don Quichot was een dromer, Alfred Jodocus Kwak is zelfs wakker in zijn slaap. Waggelt en kwaakt onvermoeibaar voor een vredige wereld.

Alfred Jodocus Kwak is een heel bijzondere eend. Toen hij nog op de lagere school zat was hij de enige die al in groep twee met zijn ogen dicht naar de overkant kon zwemmen zonder iets aan te raken of te niezen. Hij houdt van waterkroos met mayonaise, prikkellimonade, van lezen en zingen, van waggelen, zwemmen en koppeltje duiken en van altijd maar vragen: waarom, waarom, waarom?

Op een dag leest Alfred in de krant dat er verre landen zijn waar geen water is. Samen met zijn stiefvader Henk de Mol bedenkt hij een plannetje om de dieren in ‘Zonderwaterland’ te helpen. Henk de Mol wil een kanaal graven vanaf het land waar Alfred woont. Vanaf Grootwaterland naar Zonderwaterland. Alleen… daar heeft hij 88 goudstukken voor nodig!

Als Alfred de goudstukken heeft gespaard komt de koning van Grootwaterland erachter dat zijn schatkist bijna leeg is. Alfred leent al zijn goudstukken aan de koning. Maar, de koning geeft zijn goudstukken niet terug. Daarom waggelt Alfred op een dag naar het paleis om zijn goudstukken terug te vragen! Onderweg komt hij een hongerige vos tegen, maar ook zijn goede vriendin ‘de rivier’ en heel veel bijen…

Het harmonie orkest van Excelsior brengt dit fantastische muziektheater, geregisseerd door Herman van Veen met in de hoofdrollen: Max Douw, Mark Haayema en Milan Sekeris.

Klik hier voor het bestellen van kaarten