Volwassenencursus “TIJD voor muziek”

Vind je het jammer dat je vroeger geen instrument hebt leren bespelen? Of wil je jouw oude hobby weer nieuw leven inblazen? Dan is dit je kans! “TIJD voor muziek” is een
kennismakingscursus van 12 weken om volwassenen te (her)enthousiasmeren voor muziek. Jaarlijks leren basisschoolleerlingen bij De Notenbende van Excelsior op een laagdrempelige manier hoe leuk het is samen muziek te maken. Op dezelfde manier is voor volwassenen de cursus “TIJD voor muziek” samengesteld. In 10 lessen maak je kennis met instrumentale muziek en leer je de basisprincipes van (samen) muziek maken.

Tijdens de eerste les kijken we samen welk instrument ’t best bij je past. De daaropvolgende lessen geven ervaren muzikanten van Excelsior je les geven op dit instrument. Ook speel je meteen al samen in klein orkest, dat begint met slechts enkele tonen en eindigt met echte muziekstukken.

De cursus wordt afgesloten met een optreden tijdens een concert van Excelsior in juni 2023. Als je door de cursus enthousiast bent geworden kun je verder met het volgen van muziekles en voor je het weet speel je in één van de orkesten van Excelsior.


De lessen worden gegeven op dinsdagavond van 20:00 tot 21:00 uur in ’t Spieker in
Eibergen. De cursus start op 25 april 2023 en de kosten hiervoor bedragen € 60,- natuurlijk inclusief bladmuziek en gebruik van het instrument.

Ben je enthousiast geworden? Opgave kan tot en met 17 april 2023 door een mailtje te sturen naar info@excelsioreibergen.nl.